Jag börjar med Stevia sötmedel för att så många människor har dålig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar dåligt alternativt smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.
Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har limiterad löslighet i vatten.
Bara ett fåtal växtvarianter smakar bra – och kostar då tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små bolag inte har råd. Bara ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och har växtvarianter som ger en välsmakande sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa företag är.
Resultatet av det här är att 98% utav alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalité.
Den som vill smaka en premium kvalité Stevia kan införskaffa Stevia sötmedel på denna länk.
Stevia sötningsmedel är toppen allmän målgrupper som vill avstyra kolhydrater/kolhydrater/blodsockerpåverkan eftersom det varken innehåller kolhydrater alternativt några som helst kalorier.
Stevia sötmedel är ett ypperligt val för den som inte vill kapitulera godis men beredvilligt undviker alla de dåliga effekterna som kolhydrater för med sej. Att vilja hålla sej ifrån kolhydrater är vanligt samt är ur fler än en anledning.
Diabetes är en sjukdom som i själva verket innehåller flera olika varianter, men framförallt av ett par olika typer som lätt nog heter art 1 samt art 2 sockersjuka. Det latinska namnet för sockersjuka är diabetes mellitus som betyder något i stil med «det som går genom med smak av honung». Tidigare kallade man sockersjuka för sockersjuka, ett begrepp som vissa ännu använder sej av också man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel beteckning.
Vad som händer i kroppen när man har sockersjuka har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sej kalorier med god fördelning samt lider man av typ 1 sockersjuka så producerar kroppen inte nog med eget insulin. Man känner sig då less, törstig samt börjar dofta aceton. Man håller också snabbt ned i vikt. Art 1 sockersjuka är ett dödlig tillstånd om det inte behandlas. Det är oxå kroniskt så har man en gång blivit typ 1 sockersjuka så är man det för resten av livet samt får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.
Art 2 sockersjuka är en mildare form samt drabbar mestadels äldre, överviktiga personer, och är man rökare föreligger en större risk att drabbas. Då är det allmänt inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med assistans av en kontrollerad diet, viktnedgång samt eventuellt botemedel.
Är man insulinkänslig så bör man vara aktsam med socker då en insulinkänslig kropp inte hanterar det som en vanlig anatomi gör. Det innebär ju inte att man vill avbryta förtära sötsaker samt idag finns det alternativ allmän. Stevia sötmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötningsmedel som växer i Sydamerika samt i Japan utgör det 40 % av försäljningen av sötningsmedel. Stevia är mycket sött – ca 300 gånger sötare än strösocker, så blott väldigt lite behövs.
Andra anledningar till att man vill dra ner på sockerintaget kan ha med hälsan att göra, man antagligen vill gå ner i vikt, eller ta bättre hand som sina garnityr. Samtliga vet ju vilken dålig effekt strösocker har på våra garnityr. För vår form gör socker heller inga direkta under samt det blir allt vanligare att man utesluter inte blott socker ur sin diet, utan alla kolhydrater. Kroppen går då in i ett befogenhet som heter ketos och börjar alstra ketoner som tar över insulinets jobb. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så sätt enormt verkningsfull, men det gäller att man får i sig tillräckligt med fett samt äggviteämne för att idas med en kolhydratfri kost.
—
LCHF sötningsmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till
LCHF sötmedel är sötningsmedel utan kolhydrater – eller med väldigt en aning kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, alternativt kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en populär metod för att gå ned i kilon och har för flera blivit en livsstilsdiet eftersom de anser att de positiva hälsoeffekterna är så flera.
När man går på en LCHF diet så ska man undvika kolhydrater, helst helt vilket är besvärligt, men man får absolut maximum inmundiga 40 gram kolhydrater per dag. Däremot får man i bestämmelse äta ledigt av proteiner och fett för att dämpa aptit samt tillfredsställa kroppens energibehov.
Kolhydrater finns i mycket, fralla, makaroner, vitt ris, frukt, flera vegetabilier och rotfrukter, godis m. m. Allting som kan omvandlas till strösocker i kroppen är förbjudet. Det man får inta är rent fett som i smör, grädde samt fläsk, samt protein som man framförallt finner i kött samt ägg. Det kan kännas motsägelsefullt att äta bacon till frukost när man vill gå ned i vikt, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.