När vi häller över vätska från ett ställe till ett annat så är det lättare gjort med hjälp av en tratt. Den hjälper på ett effektivt sätt att noll spill uppstår. Beroende på vilken typ av vätska som ska hällas kan spill vara mindre bra. Ska man till exempel hälla över bensin från en bensindunk i en tank kan det bli dyra droppar att spilla. Spill under hemmaprocessen vid vintillverkning kan även uppfattas som ganska kostsamt i längden.

stor

Till sin form är tratten konformad och öppningen är som störst där man häller vätskan. Att tratten smalnar av och undertill blir till ett rör medför att det såklart lättare går att rikta där man vill att vätskan ska hamna. Det handlar ju vanligtvis om att vätska ska överföras till en behållare som har en liten mynning.

En tratt kan vara bra att ha i flera skilda sammanhang. Det tycks som att tratten exempelvis är ett måste i köket. Flera använder tratt när man kokar saft eller häller upp ingredienser. Tratten kan dessutom vara bra att ha när man ska hälla upp olja alternativt bensin till bilen, båten eller vilket motordrivet fordon det nu kan handla om. Klicka Här.

I vissa fall kan det vara lite tufft att komma åt med tratten. Då kan man köpa till ett slags böjbart förlängningsrör, men i många fall ingår sådant komplement. Typiska material på trattar är rostfritt stål alternativt plast.