Allt fler tillverkar egen lemonad som är hälsosam med läskmaskin och trycket har varit stort på Aromhuset att ta fram en mycket fin sockerfri julmust. Idag finns den och räcker därtill till hela 12,5 liter färdig Zero sockerfri julmust.

Julmust i butiker och varuhus innehåller ca 1/10 socker, 1 1/2 hekto i en 1,5 liters flaska. Med Aromhuset Zero Julmust läskkoncentrat, där man tillsätter 4 cl till en liter, ser man med egna ögon att hur lite socker det kan vara – allt man häller i flaskan är 40 ml smakextrakt.

cola

Aromhuset har framställt läskkoncentrat för läskmaskiner sedan 1980.

Snart blir det jul igen och då vill vi inmundiga Julmust. Under december är varannan läsk som säljs en julmust. Men vi vill helst slippa onödigt mycket socker och då är det ju inte alltid så praktiskt att släpa flaskor från butiker och varuhus.

Lösningen stavas läskmaskin och ett koncentrat som du kan använda efter personlig smak. Att man gör en stor och kraftig prestation för miljön innebär en ytterligare bonus.

Det finns delikat anledning att välja koncentrat för hemläsk. Den främsta är kanske att du på detta vis får en avsevärt godare läskedryck. Smakessenser är enkla att använda och de bör doseras på ett sätt som passar dej bäst. Dessutom så fungerar de bra till alla sorter av läskmaskiner.

Zero Julmust läskkoncentrat doseras 4 cl för 1 liter färdig sockerfri Julmust.

Julmust som smakar så som den skall

När du handlar Aromhusets Zero läskkoncentrat för Julmust så får du en läskedryck som smakar så som den skall. Allt du behöver är en flaska med den klassiska aromen. Med en halvliter essens så får du 12.5 liter kolsyrad Julmust enligt originalreceptet från 1922.

Men du kan få mer om du av någon anledning vill ha en mildare arom genom att ta minskad mängd julmustkoncentrat. Koncentratet är redan nu drygt, en flaska räcker till 12,5 liter i jämförelse med det vanliga 8 liter.

Detta är populärt med Zero Cola och Zero Indian tonic, ett flertal konsumenter använder halv dosering så en flaska räcker till 25 liter. Fastän att Zero Cola saluförs för dubbla svenska priset i UK blev den tilldelad utmärkelsen Amazon Choice 2017, 2018, 2019 samt 2020.

Innovativa sätt att använda smakessenser på

Det är inte bara Julmust som blir enklare att göra om du har läskkoncentrat för din läskmaskin. Du kan ju till exempel göra ett eget Slush recept som smakar Julmust. Eller så kör du på Cola smak om du tycker att Julmust och Slush icke fungerar ihop.

Aromhuset, som även tillverkar 15 Slushkoncentrat, har tagit fram en ny metod att tillverka Slush på någon minut, också sockerfri. Vilket i själva verket är omöjligt för socker behövs till att issörja ska slusha.

Metoden presenteras också den i webbshoppen allt-fraktfritt.se och bygger på köpta isbitar.

Så här kan man tillverka sockerfri Zero Cola slush på minuter, det går lika bra med Zero Julmust

Gör din egen sockerfria slush på minuter – bruksanvisning:

Ta fram en riktigt bra mixer som är fin på att slå sönder is
Häll i 392 gram isbitar (väg dem)
175 ml kallt vatten
33 ml Zero Cola läskkoncentrat från Aromhuset.

Kör mixern tills du får en fin Slush (issörja).
Klart.

Ingen väntan i långa tider med slushmuggar som ska frysas in, flera kan serveras. Denna metod fungerar även vid fikaställe-servering i lägre skala.

cola

Detta är så typiskt för Aromhuset. Existerar inte en fin vara alternativt rimlig metod så uppfinner man den.

Just nu jobbar Aromhuset på en ny serie aromer för bubbelvatten, här kommer de före hela bryggeriindustrin (Pripps, Spendrups, Pepsi, Coca Cola m.fl.) med någonting totalt nytt och jättegott. Projektet heter Sparkling Max och lär bli omtalat, kanske sätta standard hur smaksatt kolsyrat vatten ska smaka i framtiden.

Det är festligt att mixa personlig läsk och du kommer inom kort att märka att du kan göra den ultimata drycken på detta vis. Aromer för Sodastream, Vikingsoda, Aqvia och AGA kolsyremaskin är varierade och du kan faktiskt blanda dessa lite som du vill.

Själv välja hur mycket kolsyra du vill ha eller tillverka osötad Sockerdricka.

Julmust med lite mer kolsyra kan vara ett tips alternativt så kör du med något coolare inslag såsom apelsin.

Från läskkoncentrat så får du en läsk som är helt unik, det existerar ett helt utbud. Till på köpet så kan du räkna med att den är nyttigare. På så vis att du drar ned på socker och på andra onödiga ingredienser.

Din familj och vänner kommer att glädjas åt att du kan bjuda på så fräsch Julmust eller Cola, precis vad de känner för!

sodastream

Bubbla vatten hemma och använd aromer du inte någonsin tröttnar på

Kan hända har du känt dig irriterad mitt i sommaren eftersom du ville ha Julmust och inte kunde hitta detta då butikerna inte säljer. Alternativt så tycker du att det bordsvatten som du köper i affären inte är speciellt läckert. Med läskkoncentrat så kan du få den dryck du vill ha när du vill ha den.

Dessutom så kommer du inte att tröttna på din egen hemmagjorda läskedryck. Den kan hela tiden ändra arom och så kan du variera styrka så att det blir mer eller mindre läsk eller mer eller mindre smaksatt bubbelvatten.

Passande smaker för kolsyremaskin

Då du köper läsksmaker till din läskmaskin så ska du passa på att välja dem som du har störst behov av. Det kan vara klokt att variera lite. Ha Grape Tonic redo för helgens bjudning med vännerna och Cola och Julmust för familj eventet.

Du får prisvärd läskedryck som smakar bättre än det mesta som du kan handla i butiken. Aromhusets läskkoncentrat hittar du på har alltid originalextrakten som smakgivare.

Du bestämmer personligen mängden kolsyra och styrkan på smaken. zero julmust aromer kolsyremaskin Det blir delikat dryck till maten, till mellanmålet och då du bara känner för någonting som smakar smaskigt och inspirerande.